Vis hele nettsiden

FinansWatch

Christoffer Hernæs: – PSD2 er et godt eksempel på hvordan et direktiv og teknologi ikke helt spiller sammen

Christoffer Hernæs som er konsulent innen strategi og digital transformasjon uttaler seg om konflikten mellom Horde og Vipps. Han peker på flere utfordringer med etterlevelsen av PSD2 API-regelverket, som ikke har gått som tenkt.

Christoffer Hernæs, tidligere digitaldirektør Sbanken, synes PSD2-API-ene som fintech-appene trenger for å levere sine tjenester burde vært på plass allerede. | Foto: Sbanken

Horde har klaget inn Vipps til Finanstilsynet og Konkurransetilsynet. Bakgrunnen er at Horde mener Vipps gir eierne bedre API-er enn Horde selv får. Christoffer Hernæs, som er konsulent innen strategi og digital transformasjon, og tidligere digitaliseringsdirektør i Sbanken, følger med i debatten.

– Horde har helt rett i at PSD2 API-regelverket er langt fra så standardisert som det skulle være. Formålet om å gi standardisert tilgang til kundedata fungerer ikke i praksis. Det er også variasjoner i etterlevelse av regelverket, noe som gjør det ytterligere utfordrende, sier Hernæs til FinansWatch.

Les denne artikkelen gratis

Registrer deg med e-post.
Ingen kredittkort nødvendig.

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Meld deg på nyhetsbrev her

OBS: Påmelding til nyhetsbrevet er gratis.

Mer fra FinansWatch

Stillinger

Se flere stillinger