Vis hele nettsiden

FinansWatch

Horde om Vipps' API-uttalelser: – Regelrett løgn

Administrerende direktør i Horde, Alf Gunnar Andersen, mener Vipps lyver og trenerer rundt de faktiske forholdene om hvem som har tilgang til eierbankenes APIer. – Vi forstår og deler Hordes frustrasjon over at utviklingen av PSD2-API-er tar for lang tid, sier kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes til FinansWatch.

Administrerende direktør i Horde, Alf Gunnar Andersen, er lite imponert over Vipps' API-uttalelser.

FinansWatch publiserte torsdag en artikkel der det ble kjent at fintech-aktøren Horde klager Vipps' eierbanker inn til Finanstilsynet og Konkurransetilsynet. Horde mener eierbankene gir Vipps tilgang til et API som andre aktører ikke får. I artikkelen tok kommunikasjonssjef i Vipps Hanne Kjærnes til ordet for at de ligger flere iboende forskjeller i APIene Horde refererer til.

API-er er de kobingene - eller grensenittene - som brukes for å la ulike IT-systemer utveksle informasjon. Et API inneholder både regler for hvilken informasjon som kan utveksles og hvordan utvekslingen skal autoriseres. API-er er sentrale i PSD2-direktivet som dikterer at finansinstitusjoner skal åpne sine kunde- og transaksjonsdata for tredjeparter.

Les denne artikkelen gratis

Registrer deg med e-post.
Ingen kredittkort nødvendig.

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Meld deg på nyhetsbrev her

OBS: Påmelding til nyhetsbrevet er gratis.

Mer fra FinansWatch

Stillinger

Se flere stillinger