Vis hele nettsiden

FinansWatch

Finanstilsynet: – Vi har i en rekke tilsyn påpekt indikasjoner på underrapportering

Mange banker er opptatt av å sende inn riktig antall rapporter, fortalte Camilla Flesjø Christiansen i ØKOKRIM, mens hun understreket at ØKOKRIM er opptatt av at kvaliteten på rapportene må være god nok. Finanstilsynet forteller at de opplever indikasjoner på underrapportering fra bankene. – For eksempel er det i mange banker knapt rapportert noe fra bedriftsmarkedet, sier Anders Schiøtz Worren i Finanstilsynet.

– Det er i noen tilfeller snakk om banker som rapporterer svært få MT-meldinger sammenlignet med bankens størrelse og iboende risiko, sier Anders Schiøtz Worren i Finanstilsynet. | Foto: Finanstilsynet

– Finanstilsynet har i en rekke tilsyn påpekt indikasjoner på underrapportering, sier Anders Schiøtz Worren i seksjonen for antihvitvasking og betalingsforetak hos Finanstilsynet til FinansWatch.

– Det er i noen tilfeller snakk om banker som rapporterer svært få MT-meldinger sammenlignet med bankens størrelse og iboende risiko, men oftere er det påpekt indikasjoner på underrapportering på bestemte områder. For eksempel er det i mange banker knapt rapportert noe fra bedriftsmarkedet, legger han til.

Les denne artikkelen gratis

Registrer deg med e-post.
Ingen kredittkort nødvendig.

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Meld deg på nyhetsbrev her

OBS: Påmelding til nyhetsbrevet er gratis.

Mer fra FinansWatch

Stillinger

Se flere stillinger