Vis hele nettsiden

FinansWatch

Hemne Sparebank: Lokalområdet har gode forutsetninger for å komme økonomisk styrket ut av pandemien

Hemne Sparebanks lokalområde, Frøya, er lite preget økonomisk av pandemien. Det gir lokalbanken håp om at kundene kommer styrket ut av pandemien.

Hemne Sparebank på Frøya anerkjenner at pandemien også kan ha positive ringvirkninger for lokalområdet. | Foto: Hemne Sparebank

Øy-kommunen Frøya i Trøndelag har så langt ikke merket de helt store negative konsekvensene av korona-pandemien. Samtidig har naturlig nok alle som bor i området nytt godt av de samme statlige tiltakene som andre.

– Flere har kunnet lagt seg opp penger i denne perioden på grunn av den lave renten vi fikk i mai i fjor. Når det er lite som skjer og man ikke kan reise noe sted vil man kunne spare en god del mer enn vanlig, sier Mari Sivertsen, kundevert i Hemne Sparebank til nettavisen Frøya.no.

De få kundene som har blitt permitterte har banken kunnet hjelpe.

– Vi på Frøya har vært i en veldig heldig posisjon, tross omstendighetene. Det har vært veldig få permitterte her i kommunen og de har vi hjulpet så godt vi kan, sier kunderådgiver i Hemne sparebank, Jorun Reitan Grønskag.

Selv om ikke mange på Frøya er bekymret for egen økonomi og fremtid har banken sett at flere har skjønt fordelene med buffer og sparing.

– Vi opplever også at mange følger de rådene vi gir om sparing. Når markedet går ned er det best å spare i fond, for det vil alltid komme en oppsving igjen. Vi ser at det er mange som har fulgt dette rådet, og dermed kommet godt ut av det, sier Grønskag.

Lokal støtte

Næringslivet på Frøya er i stor grad knyttet til havbruk, oppdrett og lignende. Men også her er det noe næring knyttet til servering og reiseliv.

– Vi har hjulpet de bedriftene som har hatt det tøffest i denne perioden, spesielt hotell og turistnæring har hatt det tøft. Mange bedrifter har vært heldige og fått statsgaranterte lån, sier Siversten.

I likhet med mange andre lokalområder valgte også de store bedriftene på Frøya å gi sine ansatte gavekort til jul som var øremerket handel fra lokale butikker og restauranter.

Hemne Sparebank: – Vi må tørre å tro at bedriftene klarer seg

I år forsvinner 100 stillinger i SpareBank 1 SMN, men de har fortsatt behov for ny kompetanse 

Ny kontorleder i Kvinesdal: – Kjennskapen til lokalmiljøet skaper tillit 

Meld deg på nyhetsbrev her

OBS: Påmelding til nyhetsbrevet er gratis.

Mer fra FinansWatch

Stillinger

Se flere stillinger